vrijdag 19 februari 2016

Pannenkoekjes met maple sirup

Pannenkoekjes met Maple sirup
ong. 4 normale of 8 kleintjes

Dit is echt een topper ik zat laatst heerlijk te lezen in de Kek Mama en kwam dit recept tegen van Ellemieke Vermeulen. Gelijk gemaakt dat weekend en we hebben ervan zitten smullen. Aangezien het weekend er weer aankomt zou ik zeggen aan de slag ;) Mijn versie bevat iets meer fruit maar dat is natuurlijk iedereen zijn eigen smaak.

ingredienten pannenkoekjes:
handje vol walnoten - 100 gram havermout - 1 tl bakpoeder - snufje zout - kokosolie - 1 ei - 200 ml amandelmelk (ongezoet) - 2 tl maple sirup

topping:
handje vol blauwe bessen - 4/5 aardbeien - handje vol walnoot - banaan in plakjes - maple sirup


Mix de walnoten voor het beslag van de pannenkoekjes tot een zandtextuur, ik gebruik mijn blender hiervoor. Doe het zelfde met de havermout. Dit gaat in een kom, voeg hierbij het bakpoeder, zout, kokosolie (even verwarmen in een klein pannetje zodat het vloeibaar is), ei, amandelmelk en de siroop toe en mix het even goed door elkaar. Laat nu het beslag even 30 minuten rusten. In de tussentijd kan je mooi het fruit wassen en in gewenste plakjes of vormen snijden. Na 30 minuten verhit je wat kokosolie in een koekenpan lepel er 3 el beslag in en maak dit met de achterkant van de lepel wat platten zodat het egaal kan bakken. Bak goudbruin aan beide kanten. Doe er de plakjes banaan, aardbei en blauwe bessen op, crunch de walnoten in je hand en dit mag er ook bij en als afsluiter lekker wat maple sirup erover. Smullen maar!!

Fijn weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten