Hoi ik ben Albertine ook wel Alby genoemd. Welkom op mijn blog ik zal jullie proberen te verassen met leuke kookideeen, knutsel en DIY tips en natuurlijk nog veel meer andere leuke ideeen of tips. Ik ben een werkende mama die soms heel creatief in de keuken moet zijn anders word het gewoon naast het bord op de grond gegooid en dat vind ik een beetje zonde aangezien ik van de no waste policy ben ;) veel leesplezier!!
liefs Alby
vrijdag 19 februari 2016
Lekker Vega Groente Taartje
Groentetaartje
4 personen
Lekker vega wat klinkt dit al goed he? Nou zelfs mijn dochtertje van 15 maanden vond het heerlijk. En dat was het ook al moet ik zeggen ook wel even wat werk maar het loont want het is een plaatje toch? En dan moet de taart nog in de oven.
Het is een ook een ideaal bijgerecht voor lekker met wat vis of vlees natuurlijk. Wij aten hem vanavond met een stukje gebakken kabeljauw.. :) Ik heb een taartvorm gebruikt van 18 cm maar het mag natuurlijk ook in een mooie quichevorm maar die heb ik niet dus dit lukt ook prima!
Kneed de bloem, de boter, het ei en een snufje zout tot een soepel deeg. Laat het deeg daarna afgedekt in folie 20 minuten rusten in de koelkast.* Schraap de wortels en was ze, schaaf ze daarna in de lengte in lange dunne repen. Blancheer de wortel 1 minuut in wat gekookt water met wat zout. Was de courgette en schaaf deze ook in plakken, echter hoef je deze niet eerst te blancheren. Dit kan met een kaasschaaf of een mandoline als je die hebt. Mocht je deze in een quichevorm maken dan is het handig om de repen in 2 cm te snijden anders komen ze boven de vorm uit. Ik had een hogere taartvorm dus ik heb ze heel gelaten. Verwarm de oven voor op 200 graden elektrisch (hetelucht 175). Rol het deeg uit tot een plak van ong. 1/2 cm dik. Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Nu komt het leukste gedeelte de vorm vullen, begin vanuit het midden om en om met repen courgette en wortel zodat er een spiraalvorm ontstaat. Was de rozemarijn en haal de naaldjes eraf, die van ons stond in bloei dus het het bloemetje er bij gedaan in het midden, just to be pretty! Snijd de brie in plakjes en steek deze tussen de plakken wortel en courgette. Doe het zelfde met de knoflook eerst even in plakjes snijden en deze er ook tussen voegen. Als laatste de rozemarijn op verschillende plekken er tussen steken. Bedruppel de taart met wat olijfolie en peper en zout. Bak de taart ong in 30 minuten in de oven tot het deeg helemaal gaar, bij mij was dat 40 min elke oven is weer anders.
Eetsmakelijk :)
* Zin in een lazy versie hiervan dat kan natuurlijk ook. Tante Fanny heeft sinds kort ook kant en klaar vers quiche-en taartdeeg helemaal vega ook nog. Kijk op tantefanny.nl voor meer informatie en verkooppunten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten