Broccoli Kroketjes

Oke ik denk dat de kleine meid hier de dreumis tijd gewoon direct in ruilt voor de peuter puberteit ;) of ze denk groente is zo 2015. Groente slim verpakken de oplossing? ja rekenmaar!
Het is super simpel te maken dus ook ideaal voor de doordeweekse werkdag. Ik heb de kroketjes met cheddar gemaakt dan zijn ze iets pittiger maar het kan natuurlijk ook met jonge of belegen kaas.
ingredienten:
van 2 stronken broccoli de roosjes - 4 el fijngesneden peterselie - 1 gesnipperd uitje - 1 ei - 150 gram geraspte cheddar - 60 gram panko - 100 gram paneermeel - 2 el provencaalse kruidenmix - zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden) De roosjes broccoli in een keukenmachine of blender zo fijn mogelijk maken. Doe in een kom en giet daar gekookt water over en laat het 5 minuten blancheren, giet het daarna af en doe terug in de kom. Voeg de provencaalse kruiden bij het paneermeel en roer door elkaar. Voeg het ei, kaas, ui, peterselie, panko, paneermeel en wat zout en peper naar smaak toe. Mix dit goed door elkaar mocht het toch nog iets te nat zijn dan kan je altijd nog wat paneermeel toevoegen. Vorm van het mengel ong. 18 kroketjes en leg deze op een bakplaat. Ik doe er altijd een stukje folie onder scheelt weer schoonmaken. Bak ze krokant in de oven 18-24 minuten en keer ze halverwege. Op de foto hierboven zien ze er niet heel smakelijk uit maar dat zijn ze absoluut wel. De kleine meid heeft er 3 naar binnengewerkt ;)
Dit recept is natuurlijk met heel veel verschillende soorten groente te maken, ik het in ieder geval zeker proberen!
Eetsmakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten