zaterdag 5 maart 2016

Bloemkoolrijst #Paleo


Bloemkoolrijst
4 personen
#paleo #makkelijk #kids 


Ja je leest het goed er staat echt bloemkoolrijst. En we zijn er hier alledrie dol op!! De laatste periode ben ik me steeds meer aan het verdiepen in het Paleo dieet/lifestyle. En ja dan is het eten van koolhydraten een soort van dingetje ;) ;) 
Ik moet zeggen dat een volledige omslag niet aan de orde is en niet elke dag paleo eten. Want ja dan is het eten van een lekkere pasta of pizza een nog go en tjsa dat kan ik dus gewoonweg echt niet missen.

Ingrediënten:
de roosjes van 1 bloemkool - een uitje gesnipperd - teen knoflook - theelepel curcuma - theelepel kerriepoeder - Keltisch zeezout - peper - kokosolie 


De bloemkool roosjes fijnmalen in een blender of keukenmachine tot rijstkorrel textuur. Op het plaatje hiernaast zie je het rauwe product mocht je maar met zijn tweeën zijn kun je de helft prima invriezen. Een ziplockbag is daar ideaal voor kan je makkelijk plat in de vriezer bewaren. 

Teentje knoflook in een vijzel met wat Keltisch zeezout fijn stampen tot een knoflookpasta. Verhit wat kokosolie in een pan en fruit daar het uitje en de knoflook in aan met de kerrie en de kurkuma. Na ongeveer 5 minuten kun je de bloemkool erbij toevoegen. Laat het 15 a 20 minuten stoven op middelmatig vuur. Af en toe even goed doorroeren en als laatste peper naar smaak toevoegen. 

Een super simpel en snel groente recept ideaal voor de doordeweekse dagen. Wij hebben het met een lekker stukje gebakken zalm op maar je kunt dit met heel veel dingen combineren. Van de week eten dit lekkere (rijst) gerecht met curry :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten