woensdag 9 maart 2016

Aardappel Viskoekjes


Aardappel Viskoekjes
2,5 personen ca. 10 stuks vanaf 12 mnd.
#kids #makkelijk #doordeweeks 


Deze lekkere viskoekjes vallen bij iedereen wel in de smaak. De structuur is erg zacht van binnen daardoor kunnen kindjes met niet zoveel tanden ze ook goed eten. En je kan er ook nog eens heel veel groente soorten aan toevoegen. Dat wat ik als moeder een hele fijne bijzaak vind ;) Bij deze variant zit dus broccoli. Wij hebben er verder nog een frisse salade met veel komkommer bij gegeten.

Ingrediënten:
400 gram kruimige aardappelen - 300 gram kabeljauw filet - 1 broccoli (roosjes) - 2 el fijngesneden peterselie - 1 ei - 4 el paneermeel - klein beetje bloem - 2 el olijfolie - zout/peper


Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes, kook deze in gezouten water ongeveer 8 minuten. Snijd de roosjes van de broccoli af en maal deze fijn in een blender. Kook deze de laatste twee minuten mee met de aardappelen. Leg ondertussen de visfilets in een koekenpan en schenk daar kokend water over zodat de filets net onderstaan. Verhit het water tot het net niet kookt en laat de vis in een paar minuten zo gaar worden. Giet de aardappelen/broccoli af en stamp tot een gladde puree. Ik zelf heb een pureeknijper maar het kan ook prima met de hand. Meng de puree met de vis, peterselie, het ei, zout/peper en paneermeel en meng het goed door. Als het nog iets te vochtig aan voelt kan je er nog wat paneermeel aan toevoegen. Zet nu afgedekt een half uurtje in de koelkast zodat het mengsel wat stijver word en er zo beter koekjes van gevormd kunnen worden. 
Na een halfuur kunnen er koekjes gevormd worden, erna een beetje bloem erover zodat er een mooi bruin korstje op komt. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak daar de koekjes in om en om beide kanten ongeveer 4 minuten.    

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten