Tomaten Chutney
1 potje
#Paleo #tomaat #makkelijk

Chutney een heerlijke smaakmaker voor talloze
gerechten. Lekker om een stukje brood in te dopen, bij de borrel of een zak chips. Maar goed laten we even gezond denken ;) Ik ben bezig om een lekker Paleo brood te bakken maar ben er nog niet helemaal over uit. Bij Paleo eet je dus geen brood en ik mis dat dus, ja dan moet je wat gaan verzinnen hé.. als beleg onderdeel is dus te gek heerlijk onder een broodje kaas.. oh wacht ook niet Paleo ;) maar goed zonder dollen dit is natuurlijk lekker onder alles!! Tomaten zijn ook nog verzadigt met vitamine C, zink, calcium en ijzer. Maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen. Deze stof heeft bewezen te werken tegen kanker. Dus kortom heel veel goeds in een klein potje. Bijkomend voordeel is dat het super simpel te maken is en je het ongeveer twee weken kan bewaren in de koelkast na opening.
Ingrediënten:
1 klein uitje - 1 knoflook teen - 6 tomaten - zout/peper - 1 el agavesiroop - kokosolie
Snijd de tomaten in stukjes, snipper het uitje en de knoflook. Verhit wat kokosolie in een pan en fruit daarin het uitje en de knoflook. Als deze glazig zijn voeg dan de tomaten erbij, laat dit op en klein vuurtje 40 minuten pruttelen. Voeg de agavesiroop toe en kruid naar smaak met zout en peper.
Je kan deze chutney bewaren in een gesteriliseerde pot. Was deze daarvoor af met heet water en kook ze uit in een pan water (ik heb ze 10 minuten gekookt) Vul de pot met de nog hete chutney de dop erop en draai de pot om voor 5 minuten. Na 5 minuten kan je ze weer terug omdraaien en laten afkoelen. Je kan het nu een paar maanden bewaren op een koele donkere plaats.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten