Ontbijtreep
#paleo #nuts #easy #breakfast

Deze portie is goed voor ongeveer 12 repen. Ideaal om in huis te hebben voor als je een keertje weinig tijd hebt en wel gezond wilt ontbijten. Geïnspireerd door een recept uit het paleo magazine nr 2 uit 2015. Ik pas dingen vaak aan mijn eigen smaak daarom laat ik de variatie open en kun je de dingen toevoegen die je zelf lekker vind.
Ingrediënten:
125 gram gedroogd fruit (denk aan abrikozen, rozijnen en vijgen) - 150 gram gemengde noten (denk aan hazel, pecan, cashew, pistache of macadamianoten) 50 gram zaden en pitten (denk aan pompoen, zonnebloem en lijnzaad) - 100 gram amandelmeel - 60 ml kokosolie (gesmolten) - 60 ml esdoornsiroop (of honing) - 2 eieren - 1/4 tl Keltisch zeezout - 1 el cacao nibs
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. De vierkante vorm is makkelijk om er straks 12 repen uit te kunnen snijden. Doe de gedroogde fruitsoorten in de keukenmachine of hakmolen en hak deze grof. Doe dit zelfde met de noten, zaden en pitten. Meng vervolgens alle andere ingrediënten goed door elkaar. Verdeel dit gelijkmatig over de beklede bakvorm. Om het mooi glad te krijgen kan je je handen wat nat maken met water en dan goed glad strijken zodat het niet vast kleeft. Bak nu in ongeveer 25 minuten goud bruin. Laat het 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster verder. Als het is afgekoeld in 12 gelijke repen snijden. Bewaren kan het beste in een luchtdichte vershoudbox.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten