
Hoi ik ben Albertine ook wel Alby genoemd. Welkom op mijn blog ik zal jullie proberen te verassen met leuke kookideeen, knutsel en DIY tips en natuurlijk nog veel meer andere leuke ideeen of tips. Ik ben een werkende mama die soms heel creatief in de keuken moet zijn anders word het gewoon naast het bord op de grond gegooid en dat vind ik een beetje zonde aangezien ik van de no waste policy ben ;) veel leesplezier!! liefs Alby
donderdag 21 april 2016
Amandel pancake's met banaan en blauwe bessen #Paleo
Amandel pancake's met banaan en blauwe bessen
#Paleo #makkelijk #breakfast #glutenvrij #koolhydraatarm #lactosevrij #kids #weekend
Omdat het weekend er weer aan zit
te komen is een lekker en makkelijk pancake recept nooit weg. Deze versie van pancake's is gebaseerd op de Paleo lifestyle en dus ook gluten en lactose vrij. De inspiratie is gehaald uit het blad Paleo mocht je dit ook interessant vinden onderaan staat een link voor meer informatie. Daarmee ook een gezondere versie van de normale pannenkoek, al moet je natuurlijk wel opletten wat voor toppings je gebruikt ;) Ik heb er nu plakjes banaan gedaan en blauwe bessen. Ben ik persoonlijk dol op en ze zijn ook nog eens super vol antioxidanten, vezels, vitamine C en K en mangaan. Verder top ik de pancake's af met een eetlepel dadelstroop mocht je dit niet hebben kan je daar ook andere stroop voor gebruiken zoals esdoornsiroop, agavesiroop of honing.
Deze pancake's zijn super makkelijk om te maken het enige waar je op moet letten is dat je het vuur niet te hoog zet geen een pannenkoekje is lekker als die aangebrand is, en dat je de pannenkoekjes niet te groot maakt. Het keren is iets lastiger en moet voorzichtig gebeuren.
ingrediënten:
1 ei - 30 ml amandelmelk - 40 gram amandelmeel - 2 tl kokosolie - 1/2 banaan in plakjes - 1 el dadelstroop - 1 tl kaneelpoeder - handje vol blauwe bessen - 1 el dadelstroop
Klop in een kom het ei los met de amandelmeel en melk. Voeg hierbij 1/2 tl kaneelpoeder het klopt dat het een vrij dik beslag is. Verhit de kokosolie in een pan op laag vuur en schep het beslag met een lepel in de pan. Met de hoeveelheid in dit recept is genoeg voor 3 kleine pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes ongeveer 1-2 minuten per kant. Als je een wat grotere pan gebruikt kunnen de plakjes banaan er nog bij mocht dit niet passen kan je die erna even kort aanbakken in wat kokosolie. Serveer de pannenkoekjes met de gebakken banaan, de blauwe besjes, de rest van de kaneel en de dadelstroop!
eetsmakelijk en fijn weekend!
http://www.paleomag.nl/
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten